Een extra uitdaging, lopen voor het Ushersyndroom

 

1 Mei heb ik gekozen als start van mijn voorbereiding voor de 100 km van Winschoten. Kort daarna heb ik besloten een extra uitdaging aan te gaan, lopen voor een goed doel. Dit keer eens niet voor het gebruikelijke goede doel zoals KWF of Kika, maar voor een minder bekend goed doel.

Het goede doel waar ik voor ga lopen is het Ushersyndroom, of beter gezegd, onderzoek naar het Ushersyndroom. Het UsherSyndroom is een ziekte die bij maar heel weinig mensen bekend is. Ook bij mij was dit syndroom onbekend totdat ik in aanraking kwam met RunningBlind Arnhem, waar ik nu inmiddels 1,5 jaar RunningBlind Buddy ben en met veel plezier en voldoening visueel beperkte lopers begeleid.

Het Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook een progressief verlies van zicht ervaren. Soms zijn er ook evenwichtsproblemen. Uiteindelijk worden mensen met het Ushersyndroom doof én blind. Behandeling van het Ushersyndroom is nog steeds niet mogelijk. Er zijn wel hoopvolle ontwikkelingen. Stichting Ushersyndroom heeft als missie: “In 2025 is Ushersyndroom behandelbaar”. En daar is heel veel geld voor nodig! De wetenschap staat voor grote uitdagingen in de zoektocht naar oplossingen die moeten leiden tot een behandeling van alle 400.000 patiënten in de wereld.

Mensen met het Ushersyndroom hebben naast de achteruitgang van het gehoor en zicht, vaak meer problemen met hun gezondheid. Het is nog niet duidelijk of dit het gevolg is van het Ushersyndroom of een oorzaak is van de aandoening. Kwaliteit van leven kan verbeterd worden met de juiste ondersteuning en hulpmiddelen maar er zijn ook behandelingen mogelijk die bijkomende klachten kunnen verlichten of verbeteren.

Via de infographic kom je nog meer te weten over het Ushersyndroom.

Met mijn actie wil ik het Ushersyndroom meer onder de aandacht brengen waardoor er hopelijk meer geld beschikbaar komt voor verder onderzoek. Je kunt mijn actie steunen via mijn eigen donatiepagina.
Elke donatie, steun en/of support, hoe groot of hoe klein ook, is van harte welkom.
Via deze blog en via Instagram (www.instragram.com/patrickloopthard) kunnen jullie mijn verrichtingen op weg naar de 100 km van Winschoten volgen.

Kijk voor nog meer achtergrondinformatie over het Usersyndroom en de stichting op https://ushersyndroom.nl 

Patrick Loopt Hard

Volg mij ook op:
Strava
Instagram

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *