About me

Wie ben ik

Mijn naam is Patrick Vroonland, geboren in 1969 in Rotterdam, vader van dochter Fayedey, sinds vrijdag 13 september 2013 getrouwd met Gretha en sinds 2006 woonachtig in Arnhem.

In het verleden heb ik als kleine jongen aan judo gedaan. Daarmee diverse toernooien gewonnen met als hoogtepunten Nederlands Kampioen en een tweede plaats tijdens de Europese Kampioenschappen (jaartallen moet ik nog even opzoeken).

In 1995 heb ik mijn eerste mountainbike (Cannondale) gekocht, daarna zouden er nog diverse anderen volgen, de tel ben ik kwijtgeraakt. Ik heb 3 jaar wedstrijden gereden maar omdat ik pas laat begonnen was met mountainbiken zat een topklassering er nooit echt in. Tot 2004/2005 fanatiek bezig geweest maar daarna is het helaas zo goed als stil komen te liggen. Twee jaar geleden toch weer een nieuwe mountainbike aangeschaft, een Trek Procaliber 9.6. Hierop maak ik nu af en toe de bossen bij Oosterbeek onveilig.

Na een aantal jaar bijna niet gesport te hebben vanwege persoonlijke omstandigheden was ik begin 2013 bijna 10 kilo te zwaar. Samen met mijn vrouw, toen nog vriendin, begonnen aan het hardloopprogramma van Evy. Ik heb altijd gezegd dat hardlopen niets voor mij was, hardlopers zijn doodlopers was mijn uitspraak.

Nu 6 jaar later denk ik daar heel anders over. Hardlopen is mijn nummer 1 sport geworden mede doordat het makkelijk te doen is, waar je ook bent. Hardloopschoenen aan en gaan. Ik ben nog nooit zo fit geweest als nu. 

Hardlopen is nu bijna een verslaving geworden. De kledingkast puilt uit met hardloopkleding en de gang staat vol met 6 paar hardloopschoenen.